Kulinarijos stebūklai
|
konni |
parašyta 2009 09 10 17:10
|

Smart Dievas

Įstojo: 23.07.06
|
Cia mergaites galite rasyti apie savo receptus
Respect |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 10 18:40
|
Liežuvautojas-Magistras

Įstojo: 06.01.09
|
aciu Konni  |
|
|
|
speedy 123 |
parašyta 2009 09 10 19:30
|

Liežuvautojas-Magistras

Įstojo: 15.06.08
|
Ie o taj ka as irgi megstu gaminti man tai negalima ania Konni nua visai jau Mergaitem tik O kur skyrelis Recepai kurious gamina Vyrai is Smart clubo
- Just Shit ya pans... |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 10 19:50
|

Smart Dievas

Įstojo: 16.06.08
|
123, gal tu tik nezinojai, bet mergaites pasitarusios pasikviete smart-berniukus ir ragaus ju cia pat patalpintus (tikesimes, ir i susitikimus atsiveztus) kulinarinius shedevrus
 The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND   |
|
|
|
speedy 123 |
parašyta 2009 09 10 21:02
|

Liežuvautojas-Magistras

Įstojo: 15.06.08
|
- Just Shit ya pans... |
|
|
|
benua |
parašyta 2009 09 11 11:49
|

Pirmokas

Įstojo: 01.05.08
|
na kas bus pirmasis James Oliver receptuka ides
What's up doc  |
|
|
|
Juodas Smartukas |
parašyta 2009 09 12 15:02
|
Pirmokas

Įstojo: 22.10.07
|
as tai gaminti nieko nemoku  |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 12 16:22
|

Smart Dievas

|
bus puiki proga pasimokyt 
tai nuo ko pradedam?
Aš tai, pvz., norėčiau Sonatos "Skruzdėlyno" ir Agnės super-truper pierago (iš paskutinio susitikimo) receptukų
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 14 13:36
|
Liežuvautojas-Magistras

|
va cia pagal Vijos recepta "negriukas". nu labai skanus pyragas!
 |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 14 14:00
|

Smart Dievas

|
Oho! Sonata, tikrai išsiprofinai! Labai gražus Net pati užsimaniau 
daba "užsikabliavau" ant "sveikuoliškų" avižinių sausainių, tobulinu receptą Jei kam įdomu, galėsiu inmesti
|
|
|
edgaz696 |
parašyta 2009 09 14 15:05
|
Pirmokas

Įstojo: 21.08.09
|
Lauksim jusu skaniuju gardesiu meetuose taps kaip tradicija man rodos  |
|
|
|
Petras |
parašyta 2009 09 14 16:29
|

Liežuvautojas-Magistras

Įstojo: 09.10.08
|
Edgaz696 zinokis cia ir mums reikia pasireiksti ir per meetus musu mergilikes pavaisinti  |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 14 16:32
|
Liežuvautojas-Magistras

|
vija parašė:
daba "užsikabliavau" ant "sveikuoliškų" avižinių sausainių, tobulinu receptą  Jei kam įdomu, galėsiu inmesti
Vija,man idomu inmesk receptuka . |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 14 23:23
|

Smart Dievas

|
Šis mano receptas yra "skolintas" ir patobulintas Be galo sveiki, sotūs ir gardūs sausainiukai (tokių jokioj pardėj nenusipirksit ) Juos gali valgyt didesniais kiekiais net vaikai. Be to, labai nebrangiai galima prisikepti jų daug daug Už pakelį (400g) avižinių dribsnių mokėjau virš lito Jie ilgiau gali pagulėti (jei išgulės ) , nes juose nėra jokių gyvulinės kilmės riebalų ir baltymų Kaskart galite išsikepti vis kitokių su riešutais, egzotiniais ir įprastais džiovintais vaisiais, moliūgų sėklomis, aguonomis, sezamu, kviečių sėlenimis, linų sėmenimis, cukrintais svarainiais ir t.t. Bje, ingredientų iškart dvigubinu, nes žinau, kad greitai sausainių neliks nė kvapo
Na, prašau pabandyti 
"Sveikuoliški" avižiniai sausainiai
250 g avižinių dribsnių;
125 g pirmos rūšies miltų;
120-150 g (priklauso, kaip saldžiai mėgstat) cukraus (geriau, aišku, rudojo) arba medaus;
50 g razinų;
50 g kitokių mėgstamų susmulkintų džiovintų vaisių (abrikosų, datulių ar kt.);
50 g džiovintų kokoso drožlių (taip pat gali būti aguonos, sezamo sėklos, linų sėmenys, labai tinka pakepinti smulkinti graikiški ir kitokie riešutai);
50 g saulėgrąžų branduolių;
2 kupinų šaukštų maltų linų sėmenų (jos "suriša" tešlą. kadangi tai jogų sausainiai , tai kiaušinių čia nėra 
2-4 kupinų šaukštų kviečių sėlenų (nebūtina, bet dedu organizmo valymo smetimais ) ;
žiupsnio druskos;
1,5 šaukštelio cinamono;
vanilės ar vanilinio cukraus,
1,5 šaukštelio džiovinto imbiero miltelių;
½ šaukštelio kepimo milltelių;
70-150 ml gero augalinio aliejaus;
150 ml vandens (vandenį geriau pilt "iš akies, na, kad tešla užsimaišytų).
Linų sėmenis užpilkite verdančiu vandeniu, kad gerokai apsemtų ir gerokai pamaišykite (jos brinks, tad, jei trūksta vandens, įpilkite dar). Ne jogai gali dėti kiaušius, manau, vieno čia pakaks Orkaitę įkaitinkite iki 190 C. Kepimo skardas išklokite sviestiniu popieriumi (arba tefloninę patepkite sviestu ar aliejumi) ir pabarstykite miltais. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cukrų, druską, kokoso drožles, saulėgrąžas, džiovintus vaisius, razinas ir prieskonius. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Tada sukrėskite išbrinkusias maltas linų sėmenis. Po truputį pilkite vandenį ir užmaišykite pakankamai tirštą ir standžią tešlą. Leiskite tešlai 10-15 minučių pastovėti, kad ištirptų druska, cukrus ir vėl išmaišykite. Šaukštu kabinkite tešlos ir suformuokite beveik stalo teniso dydžio rutuliukus. Pašlapinus rankas vandeniu paprastai juos sufomuosite Kuo daugiau pilsite aliejaus, tuo sausainiai labiau tęž, todėl reikėtų tokiu atveju palikti didesnius tarpus skardoj tarp jų. Vos suplojus (tada juos dar galima pavolioti sezamo sėklose, kokoso drožlėse, aguonose) dėkite juos į skardą. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 20 minučių (reik stebėti: kai tik pradeda ruduoti, iškart traukite iš orkaitės). Iškepusius išimkite su skarda iš orkaitės ir joje ataušinkite. Karšti sausainiai yra minkšti ir birūs, dėl to, jei išiminėsite neataušusius, gali subyrėti. Aušdami sausainiai sukietėja iki mums įprasto trapumo (beje, kuo daugiau maltų linų sėmenų ir mažiau aliejaus, tuo jie labiau nepraranda savo formos kepdami , bet bus ir mažiau trapūs).
Skanaus!

vakar dienos mano sausainiukai
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 09 14 23:30
|

Antras po Dievo

Įstojo: 27.07.08
|
niam niam niam skaniai atrodo  |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 14 23:49
|

Smart Dievas

|
ko čia loji tadu 
daba darau eksperimentą vieną- bandau gudriu būdu pasigaminti naminio jogurto
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 15 10:24
|
Liežuvautojas-Magistras

|
oi,Vija, kiek daug prirasei!!! nu saunuole.matosi kad tau patinka dirbti kompiuteriu .
skaniai atrodo sausainukai.butinai pabandysiu
o del jogurto tai esu ragavusi namie padaryto-nepatiko man .as kai negeriu pieno (neskanu) tai ten jautesi labai tas skonis
Asta,musiau sumaise veidukus tarp tokios gausybes pasiklydo tikiu kad ji nenorejo taip koliotis |
|
|
|
konni |
parašyta 2009 09 15 10:49
|

Smart Dievas

Įstojo: 23.07.06
|
sonata parašė:
Asta,musiau sumaise veidukus  tarp tokios gausybes pasiklydo  tikiu kad ji nenorejo taip koliotis 
Jo, jo. as ir taip pagalvojau. nes Asta kuridejo veidukus, panasu kad du veidukai kazka skubiai valgo ar dar ka... bet cia istikruju yra rekimo , gincijimosi veidukai
Respect |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 15 10:59
|

Smart Dievas

|
sonata parašė:
oi,Vija, kiek daug prirasei!!!  nu saunuole.matosi kad tau patinka dirbti kompiuteriu   .
skaniai atrodo sausainukai.butinai pabandysiu 
o del jogurto tai esu ragavusi namie padaryto-nepatiko man  .as kai negeriu pieno (neskanu) tai ten jautesi labai tas skonis
šiaip tai man visai nepatinka "dirbti" kompiuteriu ("prisidirbu" darbe lyg soties). čia aš tik dėl jūsų stegiuosi 
Sonata, matyt, kažką netaip darei su tuo jogurtu, iš tiesų jame pieno visai nesijaučia nei tokio rūgštumo nėra kaip pirktiniam beje, mano vakarykštis jogurto gaminimo eksperimentas pavyko puikiai 10 balų iš 10
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 15 13:10
|
Liežuvautojas-Magistras

|
as nesu dariusi jogurto.esu pas kazka tik valgiusi.nepatiko, uztat ir net nemeginau daryti. kiek pamenu sake, kad reikia pieno ir kokio nors jogurto.sumaisai ir po pagalve siltai palieki lygtais parai laiko.ir gaunasi jogurtas i kuri isidedi kokios nors uogienes. fui-nepatiko.skaniau pirktinis tada nei tas kuri ragavau.ant tiek jaucias tas pienas,fui..... |
|
|