Kulinarijos stebūklai
|
sonata |
parašyta 2009 10 05 08:32
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
tankiai kepu bulkutes su desrele.pabandykite ir jus,nes tai tiesiog skanu skanu.be to ir nesunku
500 g miltu
250 ml pieno
5 g druskos
50 g cukraus
25 g mieliu
50 g margarino
1 kiausinis
ir apie puse kg desreliu.na jei ju nedalinsite isilgai i keturias dalis tai reikes daugiau.galima deti visa desrele arba per puse isilgai arba i keturias dalis isilgai perpjovus.cia kaip kas nori.
mieles dedamos slapios.jas pakildinti.sumaisyti tesla is visu ingridientu.padeti siltai pusvalandziui.kai iskils tesla,ja iskocioti ir supjaustyti juostelemis ,kuriomis apvynioti desreles.sudeti i skarda .aptepti kiausiniu ir galima apibarstyti picos prieskoniais.kepti 180 l temperaturoje apie 30 min.kol graziai pagels. SKANAUS! pabandykite,tikrai skanu skanu saltos su arbata ir galima pasisildyti mikrobangeje
Redagavo sonata 2009 10 05 08:57 |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 05 09:08
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Aš tokias svečiams netikėtiems darau iš šaldytos bemielės Mantingos tešlos. tik dešreles per pusę išilgai perpjaunu, nes ta tešla greitai iškepa
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 10 05 09:09
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
nu matai-ne naujiena
o as va tai tesla minkau ir kildinu |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 05 10:06
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Na, dešrelės, tai jau yra toks pusgaminis , iš kurio prigaminti galima tiek, kad net sunku įsivaizduoti fantazijos ribas
romantiškos
bandelės iš dešrelių
gėlelė
gyvatuks
čia jo gaminimo procesas
būsimi drugeliai
Karšti sumuštinių ritinėliai
dar kažką norėjau parodyti, bet pamiršau jau....
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 05 10:09
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
sonata parašė:
nu matai-ne naujiena
o as va tai tesla minkau ir kildinu
aš tai va, labiausiai nemėgstu su rankom minkomom tešlom terliotis, tai tokių visokių patiekalų vengiu gaminti
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
marisol |
parašyta 2009 10 05 13:22
|
Pirmokas
Pranešimai: 127
Įstojo: 28.11.08
|
vau, kaip skaniai atrodo!! ir sugalvojau mat pietu metu dar nevalgisu pasiziuret sita skilti! klaid apadariau sirdingas dekui, vija!! bus isbandyta! |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 10 05 22:39
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
pacios padaryta tesla skanesne......as ir pati darau tesla Sonata, beveik tokia pacia kaip tavo. Megstu mieline tesla Ar bandeles su obuoliais, ar su varske, dar labai patinka su lasinukais, na ir aguonu vyniotinis.. |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 05 22:41
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
aisq, kad skaniau! dar kaip!
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
speedy 123 |
parašyta 2009 10 06 16:52
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 590
Įstojo: 15.06.08
|
As labai kada pasidarysiu Astules Kaaastinio mmmm kaip skanu
- Just Shit ya pans... |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 06 17:24
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Asta868288316 parašė:
Sita pasidarys kiekvienas kas ji megsta..............
KASTINYS
400-500g grietines
'' '' tiek pat kefyro ar rugusio pieno
50g kambario temperaturos sviesto
-trinto cesnako
-druskos
Visus produktus sudedam i dubeni, ismaisom paragaujam ar uztenka surumo, pipiriuku ar jauciasi cesnakiukas ir ijugus leta eiga plaktuvu isplakti. Plakam apie 20min Mase t.b. standi, dedama su saukstu.
Tradicinis kastinys yra tik su druska ir cesnaku. Bet nemaziau skanu ir su juodaisiais pipirais, kmynais, galima idet ir kapotu krapu.
Skaniausia valgyti su ka tik isvirtomis labai karstomis bulvemis pabarstytomis krapukais.
Skanaus.....
pirmasyk matau kastini gaminama su kefyru
beje, grietine turi BUTINAI buti kambario temperaturos!
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 10 06 20:11
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
o tai vietoj kefyro kas tada dedasi?vien tik grietine?
dabar kai Ryckos nera ,tai kazkaip gaminti nebesinori.su vaikais sio bei to lengvo ka pasidarom
as ir kada pabandysiu kastini pasidaryti.parasysiu ar patiko |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 06 20:42
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
tiesiog rietine ir sviestuko kazkiek aha, suprantu tave Sonata man irgi neidomu gaminti, kai ner kam valgyti tode ir kepu sau nuolat apkepus Jauc, po kokiu 10 metu busiu taip "atkalus" apkepu recepturas, kad galesiu kulinarinese apkepu rungtyse dalyvauti
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 10 07 22:36
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
saunuole tu,Vija. |
|
|
|
marisol |
parašyta 2009 10 07 23:57
|
Pirmokas
Pranešimai: 127
Įstojo: 28.11.08
|
labas naktis! noriu imesti jums salotu su jautiena recepto linka. sivakar gaminau! suuuper gavos! tikrai rekomenduoju!
http://pragarovir...lotos/809/
Redagavo konni 2009 10 08 00:20 |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 10 08 19:17
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
graziai atrodo visu ingridientu skonis aiskus,bet musiau ta ypatinguma sudaro padazas,ar taip ,Marisol?
ir dar-dziaugiuosi kad neaplenki sios temos |
|
|
|
marisol |
parašyta 2009 10 08 21:13
|
Pirmokas
Pranešimai: 127
Įstojo: 28.11.08
|
jojo, tak tocna, sonata! padaziukas ir sezamo seklos viska daro! kur gi cia aplenksi - cia ati geriausia tema visam forume!!! |
|
|
|
Lolita |
parašyta 2009 10 08 22:29
|
Studentas
Pranešimai: 443
Įstojo: 08.06.08
|
Norėčiau pasiūlyt sumuštinukų tinkančių šiam metų laikui:Batono riekeles apkepti aliejuje,dar karštas įtrinti česnaku.Išvirtą kiaušinį susmulkinti,atvėsusias riekeles patept majonezu ir apibarstyt smulkintu kiaušiniu.jei valgysit iškart bus trašku,jei paruoštus palaikysit pusvalandį ar ilgiau bus minkšti.Skanaus. |
|
|
|
konni |
parašyta 2009 10 08 22:31
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1710
Įstojo: 23.07.06
|
marisol parašė:
cia ati geriausia tema visam forume!!!
Tai ne !
Respect |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 10 09 08:15
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
cia pati spalvingiausia,zaismingiausia ir -iausia tema
Redagavo sonata 2009 10 09 08:16 |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 20 15:52
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
vykdydama daugiatūkstantinius jūsų pageidavimus dedu
SALDAUS NAMINIO SŪRIO receptą
(kadangi tyyyngiu perrašinėti, jei nesupyksit, nukopinsiu jau kažkieno publikuotą. receptas skirtas jogams, bet, manau, tiks visiems )
P A N Y R A S
Paprastai tariant, vegetarinė virtuvė be šio saldaus pieno sūrio neapsieina iš viso. Visame pasaulyje jis yra vadinamas panyru (paneer), rusų kalboje Jūs galite sutikti vadinant jį Adygejskij syr, angliškai Cottage cheese. Tačiau žodis panyras yra būtent tai, apie ką mes kalbėsime šiame recepte. Indijoje iš šio sūrio ruošia įžymius desertus Sandesh ir Rasgulla, šį sūrį naudoja pietų patiekaluose: jį verda, troškina, kepa ir net gruzdina, juo įdaro duoną, pyragėlius, kepa maltinius. Panyras pasižymi tuo, kad kaitinant nesubyra, o įdėtas į troškinius ar padažus išbrinksta ir prisigeria skonio bei aromato.Tuo jis yra nepakeičiamas. Neslėgtas panyras dar yra vadinamas Chenna, šiuo atveju yra naudojamas kaip saldaus pieno varškė. Šis sūris vienas iš pagrindinių mėsą pakeičiančių ingredientų jogo virtuvėje tiek skoniu, tiek ir maistingomis medžiagomis.
____________________________________
Reikės:
5,5 l pieno (gali būti tiek kaimiškas, tiek pirktas parduotuvėje, svarbu, kad ne riebesnis, nei 3,5 proc.);
rūgšties:
arba 1-2 citrinų sulčių,
arba 0,5-0,7 l rūgpienio, jogurto, pasukų,
arba 0,5-0,7 l raugintų išrūgų, likusių nuo seniau daryto sūrio,
arba 2 šaukštelių citrinos rūgšties, ištirpintos 200 ml šilto vandens;
(aš dedu citrinos rūgštį, nes jos kiekį paprasčiau dozuoti ir kontroliuoti)
marlinio audinio atraižos.
____________________________________
Pieną supilkite į didelį storasienį puodą ir užkaiskite. Nuolat maišydami pieną užvirkite. Mentele retkarčiais atgramdykite puodo dugną, kad pienas neprikrekėtų ir neprisviltų. Nuolat stebėkite, nes paprastai atsitraukus nuo viryklės bent minutėlei, pienas išbėga. Užvirus pienui puodą nukaiskite. Iš lėto maišant supilkite pasirinktą rūgštį į pieną.
Jei pasirinktas rūgšties kiekis buvo pakankamas, pienas susitrauks į varškę, ir atsiskirs skaidrios citrinos geltonumo išrūgos. Jei pienas nesusitraukė, ar išrūgos balkšvos, reiškia, kad pasirinkta rūgštis buvo nepakankamai rūgšti, arba naudotas per mažas jos kiekis. Tuomet galima įpilti papildomai.
Turinį nukoškite per dvigubą marlinį audinį, įklotą į sietą. Varškę galite perplauti po šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgštis, galinti įtakoti panyro skonį, bet tai daryti nėra privaloma. Jei panyrui ruošti naudojote natūralią rūgštį, išrūgų neišpilkite jas naudosime sriuboms virti, o suraugintas gėrimams maišyti. Marlinį audinį pakabinkite su sūriu virš kriauklės, kad nusivarvėtų likęs skystis, arba prislėkite lentele ir svoriu ant plokščio paviršiaus. Pirmu atveju panyras bus minkštesnis, antruoju kietesnis. Laikykite 20-40 minučių. Jei norite pasigaminti saldžios varškės (Chenna), sūrio neslėkite, tiesiog nuspauskite perteklinį skystį rankomis, suėmę marlės kraštus.
Išeiga: 650 g slėgto panyro, neslėgto 725 g
čia dariau iš 2,5 litro pieno (pusiau kaimiško pusiau pirktinio) , gal kiek per daug paslėgiau
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|