Kulinarijos stebūklai
|
vija |
parašyta 2009 09 15 13:35
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
na, parą palaikius jogurto bakterijos turėtų jau apsiėsti pieno cukrum ir apsikakoti (atsiprašant). toks jogurtas jau netinkamas valgymui, nes jis yra perrūgęs
oi, Sonata, chemijos megėja
tas kas yra mūsų (LT) pardėse, tai jogurtu net nelabai pavadinsi
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 15 13:50
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
vija parašė:
na, parą palaikius jogurto bakterijos turėtų jau apsiėsti pieno cukrum ir apsikakoti (atsiprašant). toks jogurtas jau netinkamas valgymui, nes jis yra perrūgęs
oi, Sonata, chemijos megėja
tas kas yra mūsų (LT) pardėse, tai jogurtu net nelabai pavadinsi
- nu ir pasakei
ka zinau-nezinau tiksliai,kiek kazka prisiminiau tiek pasakiau gal ir trumpiau ji reik laikyti... ai.....vistiek man nerupi,nes nedarysiu.........
siais laikais mazai kas naturalu ir tikra-prikista visokiu E.nu bet skanu.retsykiais neblogai ir tas kaip tu sakai "netikras jogurtas".kaip tik siandien ji nusipirkau
tai cia del musu dvieju ,taip iseina, reikejo sios temos.kitos merginos vangiai isisuka i pokalbus |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 15 13:54
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
speedy 123 parašė:
Ie o taj ka as irgi megstu gaminti man tai negalima ania Konni nua visai jau
galima galima. mergaites esam draugiskos ir priimam i savo buri.
tai prasom ka nors sukurpti speedy 123
lauksim tavo genialiu ideju |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 16 14:52
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
na va-jau isbandziau Vijos avizinius sausainiukus.nesenai iskepiau .skanu-man patinka.seimyna dar neragavo,vakare kai grys gales skanauti |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 09 16 14:56
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
aha....ir mes noretume uzragaut....cia prisiziureja kaip ant lekstutes pateikta....bet pajimt neiseina, reikia patiems issikept.....
As tai kepu paprasto recepto avizinukus ir liabai skanus.... |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 16 16:02
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
tai jou, mano tokie "pagerinti" paprastus, tai manau, visi moka
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 16 16:05
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Sonata, ale ir greita gi esi! shaunuole nu!
Jou, cia bus mudvieju tema, matau...
(beje, Petras zino skanios cukiniju mishraines recepta, jei ka! )
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 16 16:25
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
sonata parašė:
siais laikais mazai kas naturalu ir tikra-prikista visokiu E.nu bet skanu.retsykiais neblogai ir tas kaip tu sakai "netikras jogurtas" .kaip tik siandien ji nusipirkau
matai, maza to, kad "prikista visokiu E", bet tas jogurtas yra "pseudo jogurtas", greiciau desertas nei jogurtas. nes siaip tai (tikras, "gyvas" jogurtas gaminamas naudojant lactobacilus bulgaricus, tie (beveik visi) parduotuviniai po fermentacijos buna pasterizuojami ir sterilizuojami, todėl juose esancios tos bakterijos žūsta. tadu i juos pridedama, kvapų, dažų, stabilizatoriu, konservantų, modifikuoto krakmolo, zelatino, dar kokio "š" ir pora procentų kokio dzemo (neva 'su uogom" ar "su vaisiais" ) Tada juos visi valgo, mamos duoda vaikams ir dziaugiasi, kad šeima sveikai maitinasi
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 09 17 14:19
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
Bet vistiek skanu........o tikras jogurtas naturalus man ir nepatinka, skonis tai uiii....
Redagavo Asta868288316 2009 09 17 14:20 |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 17 14:49
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama
dar kitas posakis yra - ką dedi burnon, taip ir atrodai (čia prie kulinarinės temos )
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 09 17 15:39
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
dar kitas posakis yra - ką dedi burnon, taip ir atrodai (čia prie kulinarinės temos )[/quote]
Tikra tiesa.....Todel, Vija, graziai ir atrodai
Redagavo Asta868288316 2009 09 17 15:41 |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 17 16:22
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
baik bajerius
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 17 16:24
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Sonata!!!!!!!
inmesk kada savo fantastinio Skruzdėlyno receptuką, bo jau savo mamai jį prigyriau , tai teks arba pačiai daryti, arba receptą nuvežti
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 17 16:30
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
vija parašė:
Sonata!!!!!!!
inmesk kada savo fantastinio Skruzdėlyno receptuką, bo jau savo mamai jį prigyriau , tai teks arba pačiai daryti, arba receptą nuvežti
gerai gerai- kantrybes |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 17 16:51
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
skruzdelyno yra keletas receptu.is pradziu darydavau pagal viena ,o paskui susiradusi pabandziau kita ir netgi labiau patiko antrasis variantas
skruzdelynas
Tešla:
3 kiaušiniai
9 šaukštai miltų
(vienam kiaušiniui dedami apie 3 šaukštai miltų)
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
0,5 st. vandens
siaip tai nuo kiausiniu dydzio priklauso kiek deti miltu.svarbu kad issiminkytu tesla ir nebekiptu prie ranku.man visada daugiau dedasi miltu nei parasyta.tik ziureti kad nebutu pernelyg kieta! na ir minkyti kokia puse val.tik nebesibarstyti miltu o geriau paaliejuoti stalvirsi ir toliau testi minkyma.paskui per puse padalinti tesla.ir kocioji plonai plonai.kai kociojama tai negalima barstyti miltu,nes tada putos aliejus beverdant. reikia aliejuko pasipilti ir kocioti.taip lengviau plonyciai laksciukai pasiima nuo stalo. .supjaustai rombiukais ir dedi i ikaitinta alieju.jei bus nepakankamai ikaites tai is pradziu issikeps tokie sviesi,nelabai tokie.(as juos vadinu nekondiciniais) o kai ikaites kaip reikiant tai gaunasi tokie auksinukai.va dar ko nepaminejau _ as i tesla dar ipilu sauksta degtines.jo buvo pilama i pirmaji receptuka (i si atseit nereikia)bet as pilu.nezinau kaip gautusi be jo-nebandziau.bet tai jau man iauge tai taip ir toliau darau su degtinaite
va prisikepi tokiu laksciuku
kazkaip nesu nupaveikslavus jau padaryto.tik tokia foto turiu kur tik ipusejimas skruzdelyno darymas.
na va- jau issikepet dabar reikia pasidaryti glaju.cukru istirpini su vandeniu,supili medu ir virini.pakaitinus reikia kas kiek laiko po lasiuka deti i lekstute ir tikrinti pirstais ar kimbantis ar dar ne medus.jei skistas ir nelimpa tarp pirstu tai dar reikia pavirinti.kai jau bus toks koks reikia ,atvesinti ir leksteje delioti skruzdeliukus ir sekancio sluoksnio lakstelius pamerkti i medu ir deti ant leksteje jau esanciu.taip sukibinti visa skruzdelyna.kiti apibarsto aguonomis ar smulkintais riesutais.as darau naturalu be priedu nors sako su jais graziau ir skaniau
na taip darau as tikiuosi aiskiai nuaiskinau
lauksiu kieno nor bandymu ir foto kas neaisku klauskit
Redagavo sonata 2009 09 17 17:06 |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 17 17:09
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
vija parašė:
baik bajerius
cia ne bajeris cia tiesa. kuo daugiau pazysti zmogu ,tuo didesne nuomone apie ji susidarai nezinojau is pradziu Kad Vija tokia seimininke!! kiek ji visako gamina!!! net as is jos idejas saunias pasiimu.(siandien dar skanesni sveikuoliski sausainiukai) ir dar zavi kad Vija uzsiima joga.isvis ji yra faina asmenybe,niekaip nesuprantu kaip jos dar niekas nepagrobe(geraja prasme, nu vyriokas koks)
p.s. dziaugiuosi kad ir Asta isisuko i "kulinarijos stebuklai " tema |
|
|
|
sonata |
parašyta 2009 09 17 17:13
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 799
Įstojo: 06.01.09
|
vija parašė:
tai nuo ko pradedam?
Aš tai, pvz., norėčiau Sonatos "Skruzdėlyno" ir Agnės super-truper pierago (iš paskutinio susitikimo) receptukų
as jau prasyma ivykdziau
dabar AGNES eile rasyti savo pyrago receptuka |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 09 17 17:25
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
degtinaites pilasi i tesla, kad verdant tesla neprisgertu per daug riebalu, ypac kai riebalai buna nepakankamai ikaitinti |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 17 22:21
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Dėkui, Sonata
Šiaip tai nemėgstu viralioti nieko aliejuj (nebent varškės spurgas, o visokie žagarėliai, tai jau mano mamos "stichija ), bet kai taip skaniai aprašei (o jau nuotraukoje kokios grožybės! ) , tai negaliu nepabandyti. Tikiuosi, kad viskas pavyks , nes, aisku, darysiu nebent kokiam šeimyniniam baliui
Beje, Asta teisi, degtinė (spiritas) i tokius kepinius pilama tam, kad jie neprisigertų riebalų
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 09 17 23:30
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
P.S. o apie "asmenybes"... na, gal pakalbėsim temoj "ne į temą"
Redagavo vija 2009 09 17 23:32
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|