Temos pavadinimas: Smart Club Lietuva :: Kulinarijos stebūklai

Parašė vija· 2009 10 21 10:03
#174

BANDELĖS SU CINAMONU

img30.imageshack.us/img30/9669/cinbandeles.th.jpg

Tešla
500 ml pieno
25 g šviežių mielių
(darau iš sausų, neturiu kada čia pirkinėtis šviežias :D )
150 ml cukraus
800 - 1000 ml miltų
(miltų beriam tiek, kol tešla nelimpa prie rankų)
150 g margarino ar sviesto
1 a. š. druskos


Įdaras
3 v. š. minkšto margarino ar sviesto
3 v. š. malto cinamono
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės

1 kiaušinis


Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...).

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.

Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.

Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.


img29.imageshack.us/img29/7523/img6281l.th.jpg
vat tokios mano pirmosios bandelės su cinamonu :)

img63.imageshack.us/img63/488/img6280.th.jpg

Ši tešla yra gera tuo, kad nereikia jau pagamintų bandelių kildinti (na, jei netingit, kildinkit :D )
Taip pat ji gali būti kaip pagrindinė tešla kitoms bandelėms: su obuoliais, aguonom, varške, o taip pat, neįdėjus cukraus,- bandelėms su sūriu, kopūstais ar kitom daržovėm, faršu, lašinukais, na, kiek fantazija leidžia :)
Man labai skanios bandelės šios, cinamoninės, su razinom arba vietoj cinamono beriu aguonas, smulkintus kepintus riešutus ir migdolų esencijos kažkiek. Ai, dar prieš berdama įdarą, patepu iškočiotus tešlos sluoksnius ghee sviestuku :)


img11.imageshack.us/img11/4638/img6286t.th.jpg

img18.imageshack.us/img18/6193/img6294n.th.jpg

Dar vienas smagus įdaras minkštoms bandelėms - pudingo
Jam reikia:
2 pakelių (po 37 g) vanilinio pudingo miltelių
750 ml pieno
100 g cukraus
100 g razinų

2 v. š. abrikosų (ar kokio kito šviesaus) džemo
1 v. š. vandens


Pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio (tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį, kad pudingas būtų tirštas). Pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti (pvz., Dr. Oetker). Įmaišyti razinkas.
Tešlą iškočioti 40 x 60 cm stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Iškeptas bandeles, dar karštas, aptepti 2 v. š. pakaitinto abrikosų džemo, sumaišyto su 1 v. š. vandens.


img10.imageshack.us/img10/3452/pict22131.th.jpg

Skanaus! ;)

Redagavo vija· 2009 10 21 23:29